İşgal Güçleri Batı Yaka'da Filistinli Üç Genci Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (2 Mayıs Pazartesi) Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde evlere düzenlediği baskınlar sırasında Filistinli üç genci gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 969 Tarih: 02 Mayıs 2016 16:42
İşgal Güçleri Batı Yaka'da Filistinli Üç Genci Gözaltına Aldı

Baskın düzenlediği evlerde arama yapan işgal güçlerinin evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği bildirildi.

İşgal ordusunun konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin dün gece güvenlik güçlerince aranan üç Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Raporda, Ramallah'ın Ummu'ş-Şerayit bölgesinden bir gencin, El-Halil'e bağlı Surif beldesinden bir gencin ve El-Halil kentinden bir gencin gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal ordusu ayrıca Kudüs'e bağlı Kalendiya Mülteci Kampı'nda yapılan aramalarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini öne sürdü.

İşgal güçleri bu sabah El-Halil kentinde şehit İbrahim Sekkafi'nin evine baskın düzenlerken Nablus, Ramallah ve El-Halil'de birçok eve baskın düzenledi, mahalle aralarında devriye gezdi ve çatılara çıktı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin Nablus kent merkezinde 25 yaşındaki Basim Hasan Merşud'u gözaltına aldığını bildirdi.

Görgü tanıkları, işgal devriyelerinin Filistinli genci aracını durdurarak gözaltına aldığını ifade ederken, Merşud'un gözaltına alınma nedeni öğrenilemedi.

Bu arada işgal güçlerinin bu sabah Zatera ve Avrata kontrol noktalarını ansızın geçişlere kapattığı belirtildi.

Yorumlar