Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Basın İşgal Güçlerinin Hedefinde

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Araştırma ve Belgeleme Birimi Başkanı Abdunnasır Feravine, işgal yönetiminin cinayetlerini gizlemek amacıyla son yıllarda Filistin medyasına yönelik saldırılarını artırdığını söyledi.  

Görüntülenme: 1041 Tarih: 02 Mayıs 2016 02:49
Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Basın İşgal Güçlerinin Hedefinde

İşgal yönetiminin keyfi kararlar ve kanunlarla basın özgürlüğüne kısıtlamalar getirdiğini belirten Feravine, basın kuruluşlarının zorla kapatıldığını, gazetecilerin baskılara ve şiddete maruz kaldıklarını ifade etti.

Onlarca gazetecinin keyfi bir şekilde gözaltına alınarak işgal zindanlarına konulduğunu kaydeden Feravine, işgal güçlerinin uluslararası medya organları için çalışan gazetecilerin de peşini bırakmadığını belirtti.

Feravine, her yıl 3 Mayıs'ta kutlanan Dünya Basın Özgürlüğü Günü öncesi bugün (2 Mayıs Pazartesi) bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgal güçlerinin gazetecilere yönelik baskılarının Kudüs İntifadası'nın patlak verdiği 2015 Ekim ayı başından bu yana arttığına dikkat çekildi.

İşgal güçlerinin Kudüs İntifadası'nın başından bu yana Filistinli onlarca gazeteciyi gözaltına aldığını bildiren Feravine, işgal zindanlarında halen 19 gazeteci bulunduğunu açıkladı.

Feravine, işgal güçlerinin kışkırtıcılık yaptıkları iddiasıyla tüm basın-yayın kuruluşlarıyla mücadele edilmesini isteyen siyasi liderlerinin talimatlarını yerine getirdiğini söyledi.

Yorumlar