Otomobille Çarpma Eyleminde Bir Filistinli Şehid Oldu

Batı Yaka'nın Ramallah kenti yakınlarında kurulu Dolev Yahudi Yerleşkesi civarında bu akşam (3 Mayıs Salı) Filistinli bir gencin gerçekleştirdiği otomobille çarpma eyleminde 3 işgal askerinin yaralandığı ve eylemci gencin şehit olduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 1060 Tarih: 03 Mayıs 2016 02:16
Otomobille Çarpma Eyleminde Bir Filistinli Şehid Oldu

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 haber sitesi, otomobille çarpma eyleminin Ramallah çevresindeki Dolev Yahudi Yerleşkesi yakınlarında meydana geldiğini ve işgal güçlerinin eylemciye ateş açtığını belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı kısa bildiride, Ramallah'ın batısındaki Beytunya beldesinde 17 nolu kontrol noktasında kimliği henüz öğrenilemeyen Filistinli bir gencin şehit olduğunu açıkladı.

Yediot Ahranot gazetesi ise internet sitesinde yayınladığı haberde, eylemde üç işgal askerinin yaralandığını ve yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Haberde, işgal askerlerinin otomobilin sürücüsü eylemci gence ateş ettikleri ve gencin olay yerinde şehit olduğu bildirildi.

Eylemin ardından işgal güçlerinin ve ilk yardım ekiplerinin olay yerine akın ettiği, ağır yaralı işgal askerini hastaneye kaldırmak için helikopter çağrıldığı belirtildi.

Bu arada, Ramallah yakınlarındaki eylemi gerçekleştirdikten sonra şehit edilen Filistinli gencin Kalendiya Mülteci Kampı sakinlerinden Ahmed Riyad Abdülaziz Şehhade olduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar