Şehit Ahmed Riyad Şehhade Kalendiya Mülteci Kampında Toprağa Verildi

Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda bugün (4 Mayıs Çarşamba) 36 yaşındaki şehit Ahmed Riyad Şehhade için öğle saatlerinde düzenlenen cenaze törenine yüzlerce Filistinli katıldı.  

Görüntülenme: 1128 Tarih: 04 Mayıs 2016 08:36
Şehit Ahmed Riyad Şehhade Kalendiya Mülteci Kampında Toprağa Verildi

Şehit Şehhade'nin naaşı Ramallah'taki Filistin Tıp Merkezi'nden alınarak Filistin Kızılayı'na ait ambulansla Kalendiya Mülteci Kampı'na götürüldü.

Şehhade'nin cenaze namazı Kalendiya Camii'nde öğle namazının ardından kılındı. Şehidin naaşı daha sonra kamp mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Cenaze törenine katılanlar Filistin bayrakları taşıyarak tekbir getirdi ve şehidin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attı.

Kalendiya Mülteci Kampı'nda bugün dükkânların kepenk kapattığı ve Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya askeri kontrol noktasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında kısa süreli çatışma yaşandığı, Filistinli gençlerin otomobil lastikleri yaktıkları ve işgal güçlerini taşladıkları bildirildi.

Ahmed Riyad Şehhade, Ramallah'ın batısındaki Beytunya beldesinin batı girişinde işgal askerlerine kullandığı otomobille çarpmış ve biri ağır üç işgal askerini yaraladıktan sonra işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olmuştu.

Şehhade'nin şehadetiyle birlikte Kalendiya Mülteci Kampı sakinlerinden Kudüs İntifadası'nın başından bu yana işgal güçleri tarafından şehit edilenlerin sayısının 11'e yükseldiği kaydedildi.

fiem

Yorumlar