Siyonist Ordu Rafah'ın Doğusuna Hava Saldırıları Düzenledi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Şeridi sınırında yaşanan gerginlikten ve yol açabileceği tüm sonuçlardan tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1268 Tarih: 04 Mayıs 2016 15:08
Siyonist Ordu Rafah'ın Doğusuna Hava Saldırıları Düzenledi

Hamas Hareketi, bu akşam (4 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, ilgili çevreleri Gazze Şeridi'ne yapılan saldırıları durdurmak için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet etti.

Hamas Hareketi, işgalcilerin cinayetlerinin Filistin halkının iradesini kıramayacağını bildirdi.

Bu arada, işgal ordusuna ait savaş uçaklarının bu akşam Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah kentinin doğusunda bazı hedefleri bombaladığı ifade edildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal uçakları Rafah'ın doğusunda havaalanı ve Sofa bölgelerinde boş arazilere saldırı düzenledi. Saldırılarda ölen veya yaralanan olmadığı belirtildi.

İşgal uçaklarının ilk saldırıdan yaklaşık bir saat sonra Rafah'ın doğusundaki Sofa bölgesine saldırı düzenlediği kaydedildi.

İşgal topçusunun da Rafah'ın doğusundaki Sofa askeri alanı yakınlarında bulunan askeri noktayı vurduğu ve saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

İşgal ordusuna ait savaş uçaklarının ilk iki saldırının ardından Rafah'ın doğusuna üçüncü kez yeniden saldırı düzenlediği ifade edildi.

fiem

Yorumlar