Siyonist Rejim Medyası Kassam'a Ait Bir Tünel Bulunduğunu İddia Etti

İşgal güçleri bugün (5 Mayıs Perşembe) öğle saatlerinde Rafah'ın doğusundaki Sofa bölgesi yakınlarında yeni bir tünel ortaya çıkarıldığını öne sürdü.  

Görüntülenme: 1118 Tarih: 05 Mayıs 2016 07:04
Siyonist Rejim Medyası Kassam'a Ait Bir Tünel Bulunduğunu İddia Etti

İşgal rejimi basın yayın organlarından bazıları yayınlanmasına izin verilen bilgi adı altında yayınladıkları haberlerde, tünelin Gazze Şeridi'nden işgal rejimi topraklarının içlerine kadar uzandığını ve İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın dün tüneli ortaya çıkaran işgal güçlerine kazı çalışmaları sırasında havan mermisi attığını öne sürdü.

İşgal medyası, ortaya çıkarıldığı iddia edilen tünelin 28 metre derinlikte ve geçen ay ortaya çıkarılan tünelin yakınlarında yer aldığını iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi'nin doğu sınırını geçerek sınır ihlali yapan işgal güçleri direniş güçlerine ait tünel aramış ve 2014 yazındaki savaştan sonra da direnişe ait tünellerin ortaya çıkarıldığını öne sürmüştü.

En şiddetlisi Eş-Şucaiyye Mahallesi'nin doğusunda olmak üzere işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Mısır'ın ateşkes için girişimde bulunduğu ifade edildi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları da işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının sürmesine izin vermeyeceğini açıkladı.

fiem

Yorumlar