Filistin İslami Cihad Heyetini Kabul Eden İİC Cumhurbaşkanı Ruhani:''İslam Dünyası Kamuoyunda ‘Filistin’ Müslümanların İlk Meselesi Olarak Anılmalıdır.''

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri ile görüşmesinde, Filistin’i İslam dünyasının en önemli meselesi olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 1365 Tarih: 05 Mayıs 2016 11:38
Filistin İslami Cihad Heyetini Kabul Eden İİC Cumhurbaşkanı Ruhani:''İslam Dünyası Kamuoyunda ‘Filistin’ Müslümanların İlk Meselesi Olarak Anılmalıdır.''

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin bugün Perşembe günü Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah’la görüştüğü belirtildi.

Ruhani bu görüşmede,  “Filistin halkının direnişi, dünyaya ‘Hiçbir rejim işgalcilikle daimi çıkarlara ulaşmayacaktır’ mesajını verdi. İslam öğretilerine göre batıl ve hakk arasındaki savaşta hakk zafere ulaşacaktır” ifadelerinde bulundu.

Ruhani sözlerine şöyle devam etti:

Düşman, terörizmin bölgeye yayılmasıyla Filistin meselesinin unutulmasını istiyor. Filistin halkı birlik ve beraberlik içinde olmalı. Elbette halkın direnişiyle düşmanlar hedeflerine ulaşmakta yenilgiye uğramışlar.

Mücadele ve direnişle beraber müslüman gençlere Filistin’in işgali konusunda bilgi vermeliyiz. İslam dünyası kamuoyunda ‘Filistin’ müslümanların ilk meselesi olarak anılmalıdır.  

       Öte yandan “Bi’set” günü münasebetiyle konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Bi’sat tüm dünya için rahmet günüdür. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) sadece müslümanlar için değil, tün dünya halkı için rahmet kaynağıydı. Çünkü halkı hidayet etti” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ruhani şunları kaydetti:

İslamobobiyi ortaya çıkaran İslam karşıtları bir defa insafla İslam ülkülerini gözden geçirsinler.

Batılı İslam düşmanları asırlardır İslam karşıtı propagandaları devam ettiriyorlar. Öte yandan da onların kuklaları İslam’ın aydınlık yüzünü karalamaya çalışıyorlar. Güvensizlik ve terörü kim bölgemize taşıdı? Kim 70 sene bundan önce İşgalci Rejimi kurdu. Bölgemizdeki terör, savaş ve güvensizliğin sebebi İsrail Rejimi’dir.

Afganistan ve Irak’ı işgal ederek, kim bölgeyi şu hale getirdi?! Tüm bu cinayetlerin sorumlusu Siyonistler ile Amerika’dır

İslam’ın amacı bütün dünyada barış ve istikrarın sağlanmasıdır. Yemen halkının kendilerini Mescid-i Haram muhafızları bilenler tarafından bombalanmasını nasıl görüp de sessiz kalabiliriz?

mehr

Yorumlar