Şeyh Raid Salah'a Hapis Cezası

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ın dokuz ay sürecek hapis cezası Pazar günü başlayacak.  

Görüntülenme: 1215 Tarih: 06 Mayıs 2016 11:19
Şeyh Raid Salah'a Hapis Cezası

Şeyh Raid Salah, işgal zindanlarına girmeden üç gün önce Filistinlilere yaptığı çağrıda Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı daha etkin bir şekilde savunmalarını istedi.

İsrail Yüksek Mahkemesi, Şeyh Raid Salah'ın avukatlarının temyiz başvurusunu reddetmiş fakat 8 Mayıs'ta başlayacak hapis cezasını 11 aydan 9 aya düşürmüştü.

Şeyh Raid Salah, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Pazar günü cezaevinde dokuz ay sürecek itikâfıma başlıyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı geride emanet bıraktığını belirten Şeyh Raid Salah, dualarda kendisinin de unutulmamasını istedi.

Şeyh Raid Salah, Filistinlileri Kudüs'e gelerek Mescid-i Aksa'yı Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı savunmaya çağırarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa sevgisiyle cezaevine gireceğini, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya vefalı olarak cezaevinden çıkacağını, çıkar çıkmaz da "Canım, kanım sana feda olsun ey Aksa" diye bağıracağını söyledi.

fiem

Yorumlar