Suudi Prensi Türki El-Faysal Siyonist Generalle Görüştü

Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi ve ABD büyükelçisi Prens Türki El-Faysal, dün (Perşembe) ABD'de Siyonist Lobi kuruluşlarından Washington Yakındoğu Araştırmaları Enstitüsü'nde İsrailli general ve Netanyahu'nun eski danışmanı Yaakov Amidror ile bir araya geldi. 

Görüntülenme: 2513 Tarih: 06 Mayıs 2016 02:24
Suudi Prensi Türki El-Faysal Siyonist Generalle Görüştü

Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi ve ABD büyükelçisi Prens Türki El-Faysal, dün (Perşembe) ABD'de Siyonist Lobi kuruluşlarından Washington Yakındoğu Araştırmaları Enstitüsü'nde İsrailli emekli general ve Netanyahu'nun eski danışmanı Yaakov Amidror ile bir araya geldi.

Görüşmede konuşulanlardan satır başları şu şekilde:
 
Faysal: IŞİD probleminin çözümü için Esad'ın gitmesi şart
 
Faysal, görüşmede Amidror'a IŞİD problemine çözüm bulabilmek için Suriye'de Esad yönetiminin son bulması gerektiğini söyledi. Amidror ise sadece Esad'ın gitmesinin sorunu çözmeyeceğini, sorunun temelinde Şii-Sünni ve Kürtler arasındaki oçurumun olduğunu söyledi. 
 
İsrail Arap Dünyası ile barış içerisinde:
 
Görüşmede Faysal: "İsrail Arap dünyası ile barış içerisinde ve inanıyorum ki her türlü sıkıntıyı çözebiliriz. Benim görüşüme göre 2002'de Suud tarafından sunulan barış önerisi Arap Dünyası ve İsrail arasında barışın tesisi için en iyi formül. Netanyahu hükümetinin ise neden bu teklif üzerinden ilerlemediğini ve bunun üzerine çalışmadığını anlayamıyorum." ifadelerini kullandı. 

İsrail ve Arap Dünyası arasındaki barış, İran ve tüm ortak sorunların çözümü için işbirliğinin önünü açacaktır.
 
Faysal: "İran veya başka kaynaklı da olsa tüm ortak sorunların çözümü için İsrail ve Arap ülkeleri arasında barışın tesisi işbirliğinin önünü de açacaktır, bunun önünde bir zorluk göremiyorum." diye konuştu.

Yahudilerin parası ve Arapların aklıyla hep beraber ilerleyebiliriz.
 
Faysal ayrıca: "Yahudilerin parası ve Arapların akıllarıyla hep beraber çok büyük ilerleme kat edebiliriz. Bilim, teknoloji ve birçok konu için bu geçerli." ifadelerini kullandı.
 
Amidror: İran'ın nükleer silaha sahip olması İsrail'in varlığı için büyük tehdit.
 
İran konusuna değinen Amidror ise, İsrail için en büyük çekincenin İran'ın bir gün nükleer silaha sahip olma potansiyeli olduğunu ve bunun İsrail'in varlığı için büyük bir tehdit oluşturacağını belirtti. 

Hizbullah ile olası bir savaş çok kanlı geçecek
 
İran'ın Hizbullah'a destek sunmaya devam ettiğini ve bunun da İsrail için büyük tehditler oluşturduğunu sözlerine ekleyen Amidror, Hizbullah'ın füzelerine karşı ABD ile ortaklaşa füze koruma sistemi geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Hizbullah'ın elinde yüz binden fazla füze bulunduğunun altını çizen Amidror, bunun Hizbullah ile yaşanacak olası bir savaşın oldukça kanlı geçmesi anlamına geldiğini söyledi.
 
Resmi görüşme yapmanın bir mahsuru yok:

Amidror, görüşmenin sonunda İsrail ve Suud arasında ortak çıkarlar doğrultusunda işbirliği kurabilmek için çok fazla gayrı-resmi görüşme yapıldığını. Filistinliler de dahil olmak üzere "İsrail'in büyün komşularıyla" sorunların çözümü için resmi görüşmeler yapılmasının bir mahsuru olmadığını belirtti.
 
 
 

 

Kaynak : Rai El-Yewm (رأي اليوم) - Arabi21 ( عربي 21)

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar