Esir Cenazira Siyonist Rejim Zindanlarındaki Açlık Grevi Eylemini 67 Gündür Sürdürüyor

Filistinli Esir Kulübü, idari hapis cezasını protesto için açlık grevine başlayan 43 yaşındaki Filistinli esir Sami Cenazira'nın 67 gündür açlık grevi eylemini sürdürdüğünü açıkladı.  

Görüntülenme: 883 Tarih: 08 Mayıs 2016 14:52
Esir Cenazira Siyonist Rejim Zindanlarındaki  Açlık Grevi Eylemini 67 Gündür Sürdürüyor

Esir Kulübü, bugün (8 Mayıs Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir Cenazira'nın işgal yönetiminin idari hapis cezasını uzatması üzerine 3 Mart'ta açlık grevine başladığını bildirdi.

Açlık grevine başladıktan sonra cezaevleri idaresinin esir Cenazira'yı En-Nakab Cezaevi'nden başka cezaevlerine nakletmeye başladığını kaydeden Esir Kulübü, En-Nakab Cezaevi'ndeyken yere düşüp başını çarpan Filistinli esirin başından yaralandığını ifade etti.

Esir Kulübü, açlık grevindeki esiri ziyaretlerinde Cenazira'nın vücudunda ağrılar hissettiğinin ve kasılmalar olduğunun, zaman zaman bayıldığının ve kilo kaybettiğinin görüldüğünü söyledi.

El-Halil vilayetindeki El-Fevvar Mülteci Kampı sakinlerinden esir Sami Cenazira, geçen yıl 15 Kasım'da işgal güçlerince gözaltına alındı.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal zindanlarında Cenazira ile birlikte açlık grevinde olan beş esir daha olduğunu açıkladı.

fiem

Yorumlar