İslami Cihad'tan Siyonist İsrail'e Yalanlama

Filistin'de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi, işgal güçleriyle Gazze Şeridi'ne girmesi için anlaşma olduğu iddialarını kesin bir dille yalanladı ve Gazze Şeridi topraklarında işgal güçlerinin tampon bölge şantajlarına yer olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1772 Tarih: 08 Mayıs 2016 13:54
İslami Cihad'tan Siyonist İsrail'e Yalanlama

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, işgal rejimi güvenlik kaynaklarının 2014 yazındaki savaşı sona erdiren ve Mısır'ın arabuluculuğuyla imzalanan anlaşmaya göre işgal güçlerinin 100 metreye kadar Gazze Şeridi'ne girme hakkı olduğu yönündeki iddialarına cevap verdi.

2014 yazında Kahire'deki görüşmelere giden heyette yer alan Halid El-Bataş, bugün (8 Mayıs Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgalcilerin iddialarının asılsız olduğunu, işgal rejiminin talebinin Kahire'deki görüşmeler sırasında Filistin heyeti tarafından kesin bir dille reddedildiğini söyledi.

İşgal güçlerinin 2014 yazında elde edemediğini Gazze Şeridi’ne son günlerde düzenlediği saldırılarla elde edemeyeceğini belirten El-Bataş, işgal rejiminin Gazze Şeridi'nin doğu sınırında emrivaki bir durum oluşturma peşinde olduğuna dikkat çekti.

İslami Cihad Hareketi'nin tampon bölge fikrine karşı olduğunu bir kez daha dile getiren El-Bataş, tüm direniş gruplarını işgal güçlerinin sınır ihlallerine karşı koymaya davet etti.

fiem

Yorumlar