Şabak'ın Başına Hamas Liderlerine Suikast Düzenleyen Bir Katil Getirildi

İsrail iç istihbarat servisi Şabak’ın başına Pazar günü Netanyahu’nun kendisinden övgüyle söz ettiği Nadav Argaman atandı. İşgal hükümetinin başbakanı Netanyahu, Argaman sayesinde Şabak’ın çok güçlü bir hale geleceğine ve bu sayede İsrail’in güvenliğini sağlayacağına inandığını söyledi. 

Görüntülenme: 1273 Tarih: 10 Mayıs 2016 01:44
Şabak'ın Başına Hamas Liderlerine Suikast Düzenleyen Bir Katil Getirildi

Argaman’ın anne ve babası ise bu haberin profesyonel bir şekilde gizlendiğini, bu yüzden kendilerinin de herkes gibi haberi medyadan öğrendiklerini açıkladılar.

Bisan ovasındaki bir “Kibbutz”da doğan Nadav Argaman özel bir birimde askeri görevini icra etti. 20 seneden daha uzun bir süre “operasyon şubesi”nde çok çeşitli görevler alan Argaman, 2003-2007 yıllarında Şabak’ın “Operasyon şubesi”nin başkanlığını üstlendi. “Aksa İntifadası” süresince Şabak’ın operasyonlarındaki yetkili isim olarak görev yapan Argaman’ın Hamas’ın siyasi ve askeri üst düzey isimlerinden bazılarının suikastlarından sorumlu olduğu biliniyor.

Kendisine yöneltilen “Zihninizi en çok meşgul eden mesele ne” sorusuna Argaman, “Gazze’ye büyük bir operasyon düzenleyerek Hamas’ı şok etmek” şeklinde cevap veriyor.

2011 yılında Amerika’dan döner dönmez Şabak’ın başkan yardımcılığı görevine atanan Argaman, 2014 yılında bir yıllığına “Atom Enerjisi Komitesi”ne katıldığı için görevinden ayrılmış, ancak döner dönmez yeniden aynı göreve getirilmişti.

2004 yılının Mart ayında Hamas Hareketi lideri Şeyh Ahmet Yasin, 2004 yılının Nisan ayında da Şeyh Ahmet Yasin’den sonra başa geçen Hamas Hareketi lideri Abdülaziz Rantisi uğradıkları suikastlar sonucu şehit edilmişlerdi. Yine 2003 yılının Mart ayında ise Hamas’ın üst düzey isimlerinden İbrahim Makadime savaş uçaklarının hedefi olmuş, ardından da Ağustos 2003’te İsmail Ebu Şeneb şehit edilmişti.

Sonuç olarak, bu operasyonların yapıldığı süre zarfında Şabak’ın operasyon sorumlusunun Nadav Argaman olduğu ifade ediliyor.

  İSLAMİANALİZ

Yorumlar