Filistinli Alimlerden İnsan Hakları Örgütlerine Raid Salah Konusunda Çağrı

Lübnan'daki Filistin Alimleri Birliği, Şeyh Raid Salah'ın hapis cezasına mahkûm edilmesinin amacının Kudüs İntifadası'nı bastırmak olduğunu belirterek, Salah'ın intifadanın önde gelen destekçilerinden olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1008 Tarih: 12 Mayıs 2016 09:39
Filistinli Alimlerden İnsan Hakları Örgütlerine Raid Salah Konusunda Çağrı

Filistin Alimleri Birliği'nin konuyla ilgili yayınladığı ve bu sabah (12 Mayıs Perşembe) Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Şeyh Raid Salah'ın hapsedilmesinin uluslararası toplumun dile getirdiği ifade özgürlüğü ve insan hakları sloganlarının sahte olduğunu gösterdiği belirtildi.

Şeyh Raid Salah'ın hapse atılmasının demokrasi iddiasındaki işgal rejiminin gerçek yüzünü de deşifre ettiğini kaydeden Filistin Alimleri Birliği, insan hakları örgütlerine Şeyh Raid Salah ve diğer Filistinli esirler konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu hatırlattı.

Filistin Alimleri Birliği, Şeyh Raid Salah'ın ilkelerine bağlı biri olduğunu ve ilkelerinden taviz vermemek için defalarca hapse girmeye razı olduğunu ifade etti.

Bildiride Kudüs İntifadası kahramanlarını da selamlayan Filistin Alimleri Birliği, Filistin halkına seslenerek işgal güçlerinin cinayetlerine ve Şeyh Raid Salah'ın gözaltına alınmasına misilleme olarak Kudüs İntifadası'nın daha çok alevlendirilmesini istedi.

Filistin Alimleri Birliği, Şeyh Raid Salah'ın hapse mahkûm edilmesinin aynı zamanda Mescid-i Aksa'yı savunma çabalarını durdurmayı hedeflediğini söyledi.

fiem

Yorumlar