Siyonist Rejim Suriye'de Hizbullah Komutanı Mustafa Bedreddin'i Şehid Etti

Lübnan Hizbullah Hareketi'nin önde gelen komutanlarından Mustafa Bedreddin, işgalci İsrail rejiminin saldırısı sonrasında şehit oldu. 

Görüntülenme: 3507 Tarih: 13 Mayıs 2016 01:11
Siyonist Rejim Suriye'de Hizbullah Komutanı Mustafa Bedreddin'i Şehid Etti

İşgalci İsrail'in tehdit olarak gördüğü Lübnan, Suriye ve Irak'ta tekfirci militanlar eliyle saldırı, bombalama ve katliam yapılmaya devam ediliyor.

Terör örgütü IŞİD, Nusra ve bunlara bağlı örgütler bölgede terör ve çatışma yaratırken, oluşan istikrarsızlıktan faydalanan işgalci İsrail güçleri de saldırı ve cinayetlerine bir yenisini daha ekledi.Lübnan Hizbullah Hareketi'nin önde gelen komutanlarından Mustafa Bedreddin'in İsrail rejiminin düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiği belirtildi.

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi yazılı bir açıklama yaparak, önde gelen komutanlarından 55 yaşındaki Mustafa Bedreddin Salı akşamı Suriye'de şehit olduğunu açıkladı.

 

Bedreddin'in 1982'den bu yana 'İslami direniş hareketinin çoğu operasyonuna katıldığı' aktarılan açıklamada, Bedreddin'den 'büyük cihatçı lider' olarak bahsedildi.

'İSRAİL'İN HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜ'

Al Mayadeen kanalı ise Bedreddin'in İsrail'in düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiğini öne sürdü. 

Hizbullah ise ilk bilgilerin Bedredden'in Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki mevzilerden birinde yaşanan büyük bir patlamada hayatını kaybettiği yönünde olduğunu ifade etti. Açıklamada patlamalara neyin neden olduğunun araştırılmakta olduğu belirtiliyor.

Bedrettin, 2008 yılında Siyonist İsrail güçlerinin Şam'da bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Hizbullah komutanı İmad Muğniye'nin kayınbiraderi ve halefiydi.

Muğniye ve Bedrettin'in, 1983 yılı Ekim ayında, Beyrut'taki ABD Deniz Piyadelerini hedef alan saldırıyı beraber düzenledikleri iddia ediliyor. Beyrut'taki bu saldırıda 241 Amerikan askeri ölmüş ve bu olay sonrasında ABD birlikleri Lübnan'ı terk etme kararı almıştı.

Kayınbiraderi İmad Mugniye'nin 2008'de öldürülmesinden sonra Hizbullah'ın askeri kanadının başına geçtiği iddia edilen Bedreddin, aynı zamanda Hizbullah'ın kurucuları arasındaydı.

Kuveyt'te 1983 yılındaki bir bombalı saldırıda rolü olduğu gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırılan Bedreddin, asılarak idam edilen Irak lideri Saddam Hüseyin'in Kuveyt'i işgali sırasında buradaki cezaevinden Irak'a kaçmıştı.

on4haber

Yorumlar