Hamas Milletvekilinden Abbas Yönetimine Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Muşir El-Mısri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı uzlaşı anlaşmasının maddelerini uygulamaya ve bölünmüşlük halini sözde değil fiili olarak sona erdirmeye davet etti.  

Görüntülenme: 1507 Tarih: 13 Mayıs 2016 22:17
Hamas Milletvekilinden Abbas Yönetimine Çağrı

Milletvekili Muşir El-Mısri, Quds Press Haber Ajansı'na dün yaptığı açıklamada, uzlaşı anlaşmasının uygulanmasının anahtarının Mahmud Abbas'ın elinde olduğunu belirterek, Abbas'ın geçici yönetimi toplantıya çağırması, parlamentoyu aktif hale getirmesi ve seçimlerin yapılması talimatını vermesi gerektiğini bildirdi.

Uzlaşının daha çok müzakereye ihtiyacı olmadığını ifade eden El-Mısri, Fetih hareketinin kararlarını Amerika'nın ve İsrail'in tavırlarına göre belirlediğini söyledi.

Uzlaşı hükümetinin tüm sorumluluğu üstlenmesinde Hamas açısından herhangi bir sakınca olmadığını kaydeden El-Mısri, "Fakat tüm sorumluluğu üstlenmeli, sadece bir kısmını değil" dedi.

Hamas'ın halk desteğinden emin olduğunu ve seçimlere gitmekten korkmadığını bildiren El-Mısri, Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinin Hamas'a halk desteğinin en güzel örneği olduğunu ifade etti.

Birzeit Üniversitesi'ndeki seçimi Hamas'ın öğrenci kolunun kazandığını hatırlatan El-Mısri, "Biz halkın bize desteğinden eminiz ve seçimlere hazırız" dedi.

fiem

Yorumlar