Kadın Aktivistlerden Gazze'ye Yeni Sefer

Dünyanın birçok ülkesinden bir araya gelen kadın aktivsitler işgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kırmak için kiraladıkları Emel ve Ez-Zeytune gemileriyle Eylül ayında Gazze’ye yol almayı planlıyorlar.  

Görüntülenme: 1457 Tarih: 13 Mayıs 2016 11:54
Kadın Aktivistlerden Gazze'ye Yeni Sefer

Girişimi memnuniyetle karşılayan Kilometrelerce Gülücük Kafileleri başkanı İsam Yusuf yaşadığı sıkıntılara rağmen Gazze’ye umudu taşıyan bu gemi isimlendirmelerinin yerinde olduğunu belirterek, bunların Filistinlilerin buradaki toprakta hak sahibi olduklarını, özgürlüğü elde etme ve devletini kurma hakkının olduğunu gösterdiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada değişik ülkelerden 24 kadın aktivistin iştirak etmesinin beklendiğini ifade eden Yusuf, Gazze üzerindeki kuşatmanın kalkması için madde, manevi siyasi olarak çalışmak ve bu konuda ortaya konulan çabaları sahiplenmek gerektiğini kaydetti.

Eylül ayında Akdeniz’de birçok ülkeye uğradıktan sonra Gazze’ye doğru yol alması beklenen gemilerin faaliyeti Filistin, İsrail, Norveç, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi bir çok ülkedeki kadın hakları dernekleri tarafından da destekleniyor.

fiem

Yorumlar