Siyonist Güçler Kudüs İntifadası Boyunca 2000 Çocuğu Tutukladı

Filistin Esirler Merkezi, Siyonist işgal güçlerinin Kudüs intifadası sürecinde özellikle çocukları hedef aldığını belirterek, bu süre içinde yaşları 18’in altında olan 2000’den fazla çocuğu tutukladığını ifade etti.  

Görüntülenme: 1692 Tarih: 13 Mayıs 2016 02:15
Siyonist Güçler Kudüs İntifadası Boyunca 2000 Çocuğu Tutukladı

Merkezin basın sözcüsü Riyad El-Eşkar’ın yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamaya göre, Ekim ayında başlayan intifadada tutuklanan 5500 kişiden 2000’i çocuk. Bu sayı toplam tutuluların %36’sını oluşturmaktadır.

İşgal güçleri özellikle El-Halil ve Kudüs’te çocuklar üzerinde yoğunlaşırken, tutuklananlar arasında 10 yaşından küçük çocuklar olduğu gibi, hasta ve yaralı çocuklar da var.

Açıklamaya göre, tutuklanan çocukların çoğu daha sonra serbest bırakılırken halen 450 çocuk zindanda tutuluyor.

El-Eşkar yaptığı açıklamada ayrıca şu anda cezaevlerinde bulunan çocuk esirlerden 32’sinin kurşunla yaralandığını ve bu halleriyle hastanede tedavileri tamamlanmadan zindanlardaki revirlere kaldırıldıklarını, bu durumun sağlıklarını olumsuz etkilediğini hatırlattı.

El-Eşkar, çocuk esirlerin bulundukları mekânlarla ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“Çocuklar Mecdu ve Ofer cezaevlerinde kalıyorlar. Kaldıkları şartlar oldukça ağır ve kötüdür. En basit uluslararası ölçülerden dahi mahrum mekânlardır. Çocuklar sürekli verilen yemeklerin azlığından ve kötü olmasından şikâyet ediyorlar. Ortamın kirliliğinden, böcek ve diğer haşeratların yaygınlığından, kalabalıktan, havasızlıktın, yetersiz aydınlanmadan, sağlık sorunlarından, sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden, elbise azlığından, yakınlarının ziyaretlerinin engellenmesinden, küfür, dayak, işkence, tecrit, toplu cezalandırmalardan ve çıplak aramalardan sürekli şikâyet ediyorlar.”

fiem

Yorumlar