Meşal:''Direniş Doğal Bir Haktır.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, toprak, birlik ve direnişi esas alan ortak ilkeler çerçevesinde milli bir strateji ortaya koymaya davet ederek, Filistin halkının toprağını ve kutsal değerlerini kurtarma hakkının olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1451 Tarih: 14 Mayıs 2016 10:41
Meşal:''Direniş Doğal Bir Haktır.''

Nekbe’nin 68'inci yıldönümü nedeniyle Gazze’de ilkeleri koruma konulu konferansa telekonferansla katılan Hamas lideri Meşal, işgale karşı direnişin milli, dini bir hak olduğunu hatırlatarak, Filistin’i özgürleştirmek için stratejik yolun da bu olduğunu ifade etti.

Filistin’in önemli ilke ve sabitelerinin ne olduğuna da açıklık getiren Meşal, “En önemlisi toprağa bağlı kalmadır. Filistin’in hepsi bizim toprağımızdır ve bizimdir. Bu topraklar bizimdir, başkasının değil. İkinci ilke ve sabite, Filistin halkının birliğidir. İşgalcinin yaptığı savaşlar, cinayetler ve katliamlar bu halkın tek bir parça olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu iki sabite, toprak ve halk birliği gerçeği ortaya çıkmaktadır. Hiç kimsenin Filistin topraklarını bir parçaya, Filistin halkını da belli bir bölgedeki insan grubuna indirgeme hakkı yoktur” dedi.

Hamas lideri yaptığı konuşmanın devamında, Filistin topraklarında işgale ve yerleşim birimlerine yer olmadığını belirterek, zaman aşımının işgali meşrulaştıramayacağını söyledi.

Sadece Gazze’de devlet kurulamayacağı gibi Batı Yaka’da da kurulamayacağını hatırlatan Meşal, iç bölünmenin sonlandırılması ve seçimlerin de yapılması gerektiğini, direnişi de doğal bir hak olarak görmek gerektiğini kaydetti.

 

Kaynak : FİEM (المركز الفلسطيني للاعلام)

Yorumlar