Siyonist Rejim Güçleri Gazzeli Balıkçıların Avlanmasını Engelliyor

İşgal güçleri dün akşam (14 Mayıs Cumartesi) Gazze Şeridi'nin kuzeyi açıklarında Filistinli iki balıkçıyı gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1554 Tarih: 15 Mayıs 2016 01:39
Siyonist Rejim Güçleri Gazzeli Balıkçıların Avlanmasını Engelliyor

Gözaltına alınan balıkçıların bir süre sonra serbest bırakıldığı fakat işgal güçlerinin balıkçıların teknesine el koyduğu ifade edildi.

Gazze'deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal donanması hücumbotlarının avlanmanın serbest olduğu bölgede Filistinli balıkçı teknesinin peşine düştüğünü ve teknede bulunan Kerim Kelab ve Kayed Kelab isimli iki kardeşe ateş açtığını, daha sonra balıkçı kardeşleri gözaltına aldığını söyledi.

Ayyaş, işgal güçlerinin her iki balıkçıyı da bir süre gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktığını fakat teknelerine el koyduğunu bildirdi.

Bu arada, işgal güçlerinin son dönemde Gazzeli balıkçılara yönelik baskılarını artırdığı, balıkçıları gözaltına aldığı, taciz ateşi açarak avlanmayı bırakıp sahile dönmeye zorladığı, teknelerine ve ağlarına el koyduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar