Hamas ve İslami Cihad'tan Direnişi Arttırma Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi, dün akşam Batı Yaka'daki, Kudüs'teki ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri En-Nekbe'nin yıldönümü faaliyetleri çerçevesinde temas noktalarında işgal güçleriyle çatışmaya davet etti.  

Görüntülenme: 2772 Tarih: 15 Mayıs 2016 00:52
Hamas ve İslami Cihad'tan Direnişi Arttırma Çağrısı

Hamas ve İslami Cihad hareketleri yayınladıkları ortak bildiride, Filistinliler tarafından "Büyük Felaket" olarak adlandırılan En-Nekbe'nin yıldönümünde bugün (15 Mayıs Pazar) Batı Yaka'da ve Gazze Şeridi sınırında intifadanın alevlendirilmesi yönündeki çağrıları destekledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Filistinli gençlere Kudüs'te, Batı Yaka'da ve Gazze Şeridi'nde En-Nekbe'nin yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek faaliyetlere katılma çağrısı yapıldı.

Bildiride ayrıca, Kudüs İntifadası'nı bastırmak için yapılan tüm planların ve komploların başarısız olacağı ifade edildi.

Kudüs İntifadası'nın başında Filistinli gençler tarafından oluşturulan İntifada Gençliği Koalisyonu da daha önce yaptığı açıklamada, işgal rejiminin kuruluş yıldönümü olarak kutladığı En-Nekbe yıldönümünü işgal altındaki tüm Filistin topraklarında öfke gününe dönüştürme ve işgal güçleriyle temas noktalarında çatışma çağrısında bulunmuştu.

fiem

Yorumlar