Hasan Nasrallah:''Direniş Filistin Halkını Savunmaya Devam Edecek.''

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Uluslararası Aksa’yla Dayanışma Konferansı’na gönderdiği mesajında, direnişin Kudüs’ü işgal eden İsrail rejimine karşı mazlum Filiistin halkını savunmaya devam edeceğini belirtti. 

Görüntülenme: 1679 Tarih: 16 Mayıs 2016 08:53
Hasan Nasrallah:''Direniş Filistin Halkını Savunmaya Devam Edecek.''

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Tahran’da düzenlenen “Uluslararası Aksa’yla Dayanışma Konferansı”na gönderdiği mesajında, Filistin’e her türlü desteğin Filistinliler için kalben güven verdiğini belirtti.

Seyyid Hasan Nasrallah, bugün Mescid-i Aksa’da yaşananlar karşısında bütün ümmetlerin üzerine yeni görev düştüğünü ifade ederek, İsrail’in Siyonizm projesi değil, küresel güçlerin iradesinden kaynaklanan bir proje olduğunu kaydetti.

Nasrallah mesajında ayrıca, Filistin’in sorununun İsrail ile mücadele etmek olmadığını belirterek, emperyasit güçler ve dünyanın eski ve yeni işgalcilerinin israil’i bir koz olarak kullandığını ve aslında İsrail’in batı dünyasının bölgedeki karakolu sayıldığını ifae etti.

Seyyid Hasan Nasrallah mesajında ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’ne “Aksa’yla Dayanışma Konferansı”na evsahipliği yaptığı için teşekkür etti.

rasthaber

Yorumlar