İşgal rejimi Filistinlileri zorla göç ettirmek için evlerini yıkıyor.

Kudüs'teki işgal belediyesi, bu sabah (17 Mayıs Salı) kentteki iki evi ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle yıktı. 

Görüntülenme: 2335 Tarih: 17 Mayıs 2016 10:45
İşgal rejimi Filistinlileri zorla göç ettirmek için evlerini yıkıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Kudüs'ün tarihi surları yakınlarında bulunan Vadi El-Cevz Es-Savane Mahallesi'inde işgal belediyesi yıkım ekiplerinin Tavtah ve Et-Tutunci ailelerine ait iki evi ruhsatsız inşa edildiklerini ileri sürerek yıktığını söyledi.
 
İşgal güçlerinin yıkımın yapılacağı bölgeyi sabah erken saatlerden itibaren kuşatma altına aldığı ve yıkılacak evlerin sakinlerinden yıkım başlamadan önce evleri boşaltmalarını istediği bildirildi.
 
Yıkılan evlerden birinin sahibi olan Ebu Saddam Et-Tutunci, 80 metrekarelik evde 16 kişinin yaşadığını, başka evlerinin bulunmadığını, kendisinin ve çocuklarının yıkılan evde büyüdüklerini söyledi.
 
Yıkım kararı çıktığından bu yana endişe içinde yaşadıklarını bildiren Et-Tutunci, işgal yönetiminin geçen yıl da aynı mahallede kendilerine ait inşaat halindeki bir binayı ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktığını ifade etti.
 
İşgal yönetimi Kudüs'te Filistinlilere ait evleri ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle yılarken Filistinlilerin inşaat ruhsatı için yaptıkları başvuruları da görmezden geliyor.

Yorumlar