Filistin İnsan Hakları Merkezi Gazzeli Balıkçılara Uluslararası Koruma Talep Etti

Filistin İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin Gazze Şeridi açıklarında Filistinli balıkçılara yönelik saldırıları konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1543 Tarih: 17 Mayıs 2016 04:40
Filistin İnsan Hakları Merkezi Gazzeli Balıkçılara Uluslararası Koruma Talep Etti

Merkez, bugün (17 Mayıs Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistinli balıkçılara yönelik ihlallerin devam etmesini kınayarak, uluslararası toplumdan duruma müdahale etmesini ve Filistinli balıkçıları korumasını istedi.

Filistinli balıkçıların mesleklerini özgürce yapabilme haklarının garanti altına alınması talep edilen bildiride, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde uygulanan topluca cezalandırmalara son verilmesi çağrısı yapıldı.

Balıkçılara yönelik ihlaller konusunda da ayrıntılı bilgi veren Filistin İnsan Hakları Merkezi, balıkçıların gözaltına alınmasının, teknelerinin ve av malzemelerinin tahrip edilmesinin işgal donanmasının günlük uğraşı haline geldiğini söyledi.

İşgal güçleri, 2014 yazında işgal yönetimiyle Filistinli direniş grupları arasında Mısır'ın arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ediyor ve Gazze Şeridi açıklarında avlanan balıkçıları bir türlü rahat bırakmıyor

Yorumlar