Venezuela Yıllardır Filistin'i Yalnız Bırakmıyor

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, Venezuela'nın başkenti Karakas'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında; Venezuela'nın, İsrail'in uyguladığı soykırıma karşı Filistin'e koşulsuz destek verdiğini ve dayanışma içinde olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 998 Tarih: 18 Mayıs 2016 06:51
Venezuela Yıllardır Filistin'i Yalnız Bırakmıyor

Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez'in: "Filistin halkı emperyalizme karşı mücadele eden bizlere direniş örnekliği sergilemektedir" ifadelerinin ardından, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki: "Venezuela yıllardır Filistin'in İsrail soykırımına karşı mücadelesine koşulsuz destek verdi" ifadelerini kullandı.
 
Maliki: "1999'da gerçekleşen Bolivarcı Devrimi'nden bu yana Venezuela ezilen halkların sesi haline gelmiş, toplumsal mücadeleyi desteklemiş ve adalet çağrısında bulunmuştur. Buna Filistin halkı için yaptıkları da dahil." diye konuştu. 
 
Venezuela'nın başkenti Karakas'a giden Maliki, burada siyonist işgal rejiminin kuruluşunun ve işgalin başlamasının 68. yıldönümünde düzenlenen Nekbe Günü etkinliklerine katıldı.  
 
Hugo Chavez'in Filistin konusundaki duruşuna da dikkat çeken Maliki: "Chavez dünya genelinde farklı halkların mücadeleleriyle ilgileniyordu ve Filistin halkının mücadelesinin de yanındaydı" ifadelerini kullandı. Rodriguez ise uluslararası topluma seslenerek Filistinliler'e adalet sağlanması için uluslararası bir anlaşmaya varılması gerektiğini belirtti.
 
Venezuela, mevcut cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ve Hugo Chavez dönemlerinde Filistin'in mücadelesine verdiği destekle biliniyor. Öte yandan Gazze'ye insani yardım için bağışlarda bulunan ilk ülkelerden birisi olma özelliğini de taşıyor.

 

 

Kaynak : TeleSur

Yorumlar