Kadın Aktivistlerden Gazze'ye Yeni Filo

Gazze Ablukasını Kırma ve Filistin'e Destek İçin Uluslararası Komite, kadın aktivistleri Gazze Şeridi'ne götürecek filoya destek için uluslararası düzeyde kampanya başlatıldığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1462 Tarih: 20 Mayıs 2016 18:32
Kadın Aktivistlerden Gazze'ye Yeni Filo

Komite Başkanı Zahir El-Biyravi, bugün (19 Mayıs Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında Gazze'de ve dünyanın çeşitli kentlerinde bir dizi etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Gazze'ye uygulanan ablukanın protesto edileceği ve kaldırılmasının talep edileceği yürüyüşler, deniz gösterileri ve araç konvoyları düzenleneceğini bildiren El-Biyravi, Filistin halkına ve özellikle de Gazze Şeridi'ne destek için medyanın ve sosyal paylaşım sitelerinin aktif bir şekilde kullanılacağını ifade etti.

"Gazze halkı sıkıntılarının hafifletilmesi için yapılabilecek her şeyi hak ediyor" diyen El-Biyravi, Gazze halkının da onurlu bir yaşam sürmeye ve seyahat özgürlüğüne sahip olma hakkı olduğunu söyledi.

El-Biyravi, kampanya kapsamında düzenlenecek etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgilerin önünüzdeki günlerde yayınlanacağını açıkladı.

Gazze'ye Destek İçin Uluslararası Halk Heyeti Başkanı Isam Yusuf da kampanyanın amacının çeşitli etkinliklerle Gazze ablukasına dikkat çekmek olduğunu bildirdi.

Yusuf, önümüzdeki günlerde Gazze'ye doğru yola çıkacak ve kadın aktivistleri taşıyacak iki geminin ablukayı kırma çalışmalarına katkıda bulunacağını belirtti.

fiem

Yorumlar