Moşe Ya'alon'dan Netanyahu'ya Sert Eleştiri

İsrail'in istifa eden savunma bakanı Moşe Ya'alon, aşırılıkçı azınlığın ülkedeki iktidarı ele geçirdiğini söyleyerek vatandaşları direnişe çağırdı. 

Görüntülenme: 1425 Tarih: 21 Mayıs 2016 10:28
Moşe Ya'alon'dan Netanyahu'ya Sert Eleştiri

Ya'alon, son basın toplantısında, "Çok büyük üzüntüyle söylüyorum, tehlikeli aşırılıkçı güçler İsrail'de ve Likud partisinde iktidarı ele geçirerek evimizin temellerini sarsıyor ve sakinleri için tehdit oluşturuyorlar. Umarım, sağ ve sol görüşlü vatandaşlarımız, radikal azınlığın iktidarı ele geçirmenin sonuçlarının farkına varır ve buna karşı mücadele eder" dedi.

İsrail toplumunda aşırılık, şiddet ve ırkçılığa karşı tüm var gücüyle mücadele ettiğini belirten Ya'alon, "Bu tezahürler, İsrail toplumunun gücüne tehdit oluşturuyor ve ordunun içine işleyerek ona zarar veriyor" diye konuştu.

Bu yakınlarda başbakan ve bazı bakanlarla aralarında ahlak ve profesyonellik konularında derin çelişki tespit ettiğini söyleyen Ya'alon, gelecekte siyasete dönerek ulusal liderlik için mücadele etme sözünü verdi.

Diğer yandan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Ya'alon'un istifa etmesi nedeniyle üzgün olduğunu ve ona dışişleri bakanlığını teklif ettiğini açıkladı. Başbakan, aralarındaki anlaşmazlığın ideolojik nedenleri olduğunu reddetti.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar