Hamas:''İsrail İle Normalleşme Mümkün Değil''

Hamas: 'Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanması, aşırıcılık ve ırkçılığın artacağını gösteriyor' açıklamasında bulundu. 

Görüntülenme: 1455 Tarih: 25 Mayıs 2016 23:50
Hamas:''İsrail İle Normalleşme Mümkün Değil''

Hamas: 'Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanması, aşırıcılık ve ırkçılığın artacağını gösteriyor' açıklamasında bulundu
 
Hamas, İsrailli aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman'ın yönetimindeki İsrail Evimiz partisinin mevcut koalisyon hükümetine katılmasının 'radikalizm ve ırkçılığı' daha da artıracağını söyledi.
 
Hamas'tan yapılan açıklamada, 'Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanması, aşırıcılık ve ırkçılığın artacağını gösteriyor.'ifadeleri yer aldı.
 
Açıklamada, bu durum karşısında uluslararası topluma sorumlu davranma çağrısında bulunulurken 'İsrail ile normalleşme ve birlikte yaşama olasılığı bulunduğunu düşünenler, hayal kurmayı bıraksınlar.' ifadelerine yer verildi.
 
İsrail devlet radyosu, Liberman, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Hepimiz (Kulanu) Partisi lideri Maliye Bakanı Moşe Kahlon arasında devam eden görüşmelerin ardından, Liberman'ın partisinin koalisyon hükümetine katılımı için nihai anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Taraflar arasında imzalar da atıldı.
 
Başbakan Netanyahu, Liberman ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Hükümetin kurulduğu tarihten bu yana, koalisyon hükümetini genişletmek niyetinde olduğumu tekrar tekrar vurguladım. İsrail'in zorluklarla başa çıkabilmesi ve fırsatları kaçırmaması için istikrara ihtiyacı var. Bundan dolayı Avigdor Liberman ve yönetimindeki İsrail Evimiz'in hükümete katılmalarını memnuniyetle karşılıyoruz.' ifadelerinde bulundu.
 
Liberman ile arasında yaşanan anlaşmazlıkları da hatırlatan Netanyahu, 'Aramızda anlaşmazlıkların olduğu konusu bir sır değil. Bu durum da siyasetin bir parçası.'dedi.
 
İmza töreninde konuşan Liberman da 'En önemli şey, İsrail vatandaşlarının güvenliği. Biz de tüm diğer konuları bir kenara bırakarak, çabalarımızı bu esas üzerine sarf ettik.' dedi.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar