Filistinli Genç Kız Londra'daki Hitabet Yarışmasında Birinci Oldu

Filistinli Liyan Muhammed Ali isimli genç kız Londra'da düzenlenen hitabet yarışmasında yaptığı konuşmayla birinci oldu.  

Görüntülenme: 1300 Tarih: 26 Mayıs 2016 14:11
Filistinli Genç Kız Londra'daki Hitabet Yarışmasında Birinci Oldu

15 yaşındaki Liyan Muhammed Ali, mükemmel İngilizcesiyle yaptığı konuşmada, yaklaşık yetmiş yıl önce yaşadıkları topraklardan zorla göç ettirilen Filistinli mültecilerin ve kendisi gibi gençlerin ve çocukların çektikleri sıkıntıları anlattı.

Lübnan'ın güneyindeki El-Burc Eş-Şimali Mülteci Kampı sakinlerinden olan Liyan Muhammed Ali, yaşadığı kampın sakinlerinin karşı karşıya kaldıkları zorluklar hakkında bilgi verdi.

Kamp sakinlerinin diğer insanlar gibi iş imkânı bulamadıklarını ve özgürce seyahat edemediklerini söyleyen genç kız, kendisi de dahil tüm mültecilerin onurlu bir hayat sürmelerini istediğini dile getirdi.

Filistinli genç kızın konuşmasında anlatmak istediklerini ve mesajını eşsiz bir anlatımla ifade etmesi sonucu Londra'da yıllık olarak düzenlenen çocuk konferansındaki hitabet yarışmasında jüri tarafından birincilikle ödüllendirildi.

Filistinli çocukların davasını en iyi şekilde aktaran Liyan Muhammed Ali, bir eliyle birincilik ödülünü alırken diğer eliyle de Filistin bayrağı taşıdı.

Yorumlar