Hizbullah Yetkilisi Şeyh Nebil Kavuk:''Siyonist İsrail Bugün Tekfirci Teröristlerin Eteğine ve Suudilerin Bölgedeki Projelerine Sarılmış ve Ona Gönül Bağlamıştır.''

İsrail 2000 yılı Mayıs ayında aldığı yenilginin derinliklerinde yüzüyor ve aynı şekilde direnişe karşı koyma gücü yoktur. Bu nedenle bugün tekfirci teröristlerin eteğine ve Suudilerin bölgedeki projelerine sarılmış ve ona gönül bağlamıştır. 

Görüntülenme: 1786 Tarih: 27 Mayıs 2016 14:37
Hizbullah Yetkilisi Şeyh Nebil Kavuk:''Siyonist İsrail Bugün Tekfirci Teröristlerin Eteğine ve Suudilerin Bölgedeki Projelerine Sarılmış ve Ona Gönül Bağlamıştır.''

Hizbullah Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyh Nebil Kavuk, Dahiye’nin el-Selem mahallesindeki İmam Rıza (a.s) kompleksinde düzenlenen çocukların teklif yaşına ulaşma merasiminde yaptığı konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: İsrail 2000 yılı Mayıs ayında aldığı yenilginin derinliklerinde yüzüyor ve aynı şekilde direnişe karşı koyma gücü yoktur. Bu nedenle bugün tekfirci teröristlerin eteğine ve Suudilerin bölgedeki projelerine sarılmış ve ona gönül bağlamıştır.

Şeyh Nebil Kavuk, açık bir şekilde tekfircilerin ve Suudi hükümetinin kınanmasını istedi. Çünkü onlar, İsrail’in 2006 yılındaki 33 günlük savaşındaki hedeflerine ulaşması için stratejik fırsat sayılmaktadırlar.

Şeyh Nebil Kavuk şöyle ekledi: Bugün 2000 yılında İsrail’e karşı elde ettiği zaferini kutlayan direniş, İsrail projelerine hizmet eden tekfirci teröristlere karşı yeni zaferlere doğru ilerliyor.

Suudi hükümeti bölgedeki işgalci siyasetleriyle çıkmaza girmiş ve başarısızlığa uğramıştır ve bu başarısızlığın ardından diğer başarısızlıklarla da karşılaşacaktır.

Hizbullah Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı, Suriye’deki bütün bu katliamların ve yıkımların sorumlusunun Suudi hükümeti olduğunu belirtti. Çünkü Suudi hükümeti, Suriye’ye karşı savaşın devam etmesi yönünde ısrar ediyor ve Suriye halkını teslim olma veya ölüm seçeneğiyle karşı karşıya bırakıyor. Bu nedenle de savaş gittikçe uzuyor.

Şeyh Nebil Kavuk, Lübnan’ın dosyası hususunda da şunları söyledi: Suudi hükümeti, baskı ve cezalandırmalarla direniş halkı ile direniş arasını açmaya çalıştı. Ancak belediye seçimleri yapıldı ve Suudilerin hedeflerinin yenilgisini ispatladı. Çünkü bu seçimlerin sonucu, direniş yolunun sürdürülmesine halkın vurduğu bir mühür idi ve hiçbir şüphe ve sürçme olmaksızın onların direnişe olan vefakârlıklarının tasvirini armağan etti.

tesnim

Yorumlar