Abbas Yönetimi 4 Gencin Tutukluluk Hallerini 45 Gün Uzattı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı Eriha’daki mahkeme, bir hafta kaybolduktan sonra tutuklanan arkadaşlar olarak basına yansıyan üç genç ile dördüncü bir arkadaşlarının tutukluluk halini 45 gün daha uzattı.  

Görüntülenme: 1293 Tarih: 27 Mayıs 2016 05:24
Abbas Yönetimi 4 Gencin Tutukluluk Hallerini 45 Gün Uzattı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, söz konusu mahkemenin Cenin, Ramallah ve El-Halil’den olan Basil El-A’rac, Muhammed Harf Türküman, Heysem Siyac, Muhammed Es-Selamin ve Ali Dar Eş-Şeyh’in tutukluluk hallerini 45 gün daha uzattığını ifade ettiler.

Kaynaklar, dört gencin Filistin Yönetimi istihbarat güçlerinin işgal güçleriyle koordinasyonu sonucunda, Ramallah yakınlarında işgal askerlerine yönelik büyük bir eylem yapma niyetinde oldukları suçlamasıyla daha önce tutuklandıklarını kaydettiler.

Gençlerin bir hafta ortalıktan kaybolmaları üzerine işgal askerlerine yönelik büyük bir eyleme hazırlandıklarıyla ilgili haberler basına yansımış, gençlerin tutuklanması için Filistin Yönetimi’ne bağlı bütün güçler seferber olmuştu.

Gençler Siyonist işgal askerlerine karşı eylem yapma girişiminde bulunma suçlamasıyla Filistin mahkemesinde yargılanıyorlar.

fiem

Yorumlar