Siyonist Rejim Şehit Abdulfettah Eş-Şerif'in Naaşını İki Ay Sonra Teslim Etti

Kudüs İntifadası'nda infaz ettiği şehitlerin cenazelerini elinde bulunduran ve bu şekilde Filistinlerin dini duygu ve hassasiyetlerini hiçe sayan işgal rejimi iki ay önce şehit ettiği El-Halil’den Abdulfettah Eş-Şerif’in cenazesini dün akşam Filistin Kızılayı’na teslim etti.  

Görüntülenme: 2236 Tarih: 28 Mayıs 2016 09:53
Siyonist Rejim Şehit Abdulfettah Eş-Şerif'in Naaşını İki Ay Sonra Teslim Etti

Filistin Kızılay Teşkilatı'na bağlı ilk yardım ekipleri El-Halil’deki askeri irtibat noktasından aldıkları şehidi El-Halil’deki Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Resmi işlemlerin ardından şehidin bugün El-Halil şehrinde defnedilmesi bekleniyor.

Şehit Abdulfettah Eş-Şerif, arkadaşı Remzi El-Kasravi ile birlikte  24 Mart’ta El-Halil’de düzenledikleri eylemin ardından şehit edildi.

Eylem zamanında bölgede bulunan bir gazetecinin aldığı görüntüler işgal güçlerinin Eş-Şerif’i bilerek ve kasten şehit ettiklerini gösteriyor. Görüntülere göre eylemi yapan iki gençten El-Kasravi olay yerinde şehit olurken, Eş-Şerif yaralı olarak önce yere düşüyor. Kendisine yaklaşan işgal askeri oldukça yakın mesafeden kafasına ateş açarak şehit olmasına neden oluyor.

Görüntülerde ayrıca bölgeye gelen Siyonist ilk yardım ekiplerinin ise sadece işgal askerlerine yardım ettikleri ve Filistinlilere müdahale etmedikleri görülüyor.  
İşgal rejimi dün Eş-Şerif’den önce şehit Suzan Mansur’un cenazesini teslim etmişti. İki şehidin teslim edilmesiyle işgal rejimi elinde kalan şehit sayısı 7’ye düştü.

fiem

Yorumlar