El-Hudari: Gazze’de Fabrikaların %80’i Kapılarına Kilit Vurdu

Kuşatmaya Karşı Halk Direnişi Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, Gazze’deki inşaat, gıda, maden, dikiş, giyim, mobilya ve diğer sektörlerin ham madde kıtlığı ve üretilen malların ihraç edilememesi yüzünden büyük bir durgunluk yaşadıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1620 Tarih: 30 Mayıs 2016 04:01
El-Hudari: Gazze’de Fabrikaların %80’i Kapılarına Kilit Vurdu

Konuyla ilgili bugün (28 Mayıs Cumartesi) açıklama yapan bağımsız milletvekili El-Hudari, kuşatma, kapıların kapatılması, ihracat ve ithalatın engellenmesi ve işgal rejiminin on yıl içinde üç kez savaş açması yüzünden sanayinin ciddi manada zarar gördüğünü belirterek, fabrikaların %80’inin kapılarına kilit vurduğunu ifade etti.

El-Hudari yaptığı açıklamada ayrıca, on yıldır devam eden kuşatma sürecinde bölgeye karşı sürdürülen düşmanca politikalarla açılan savaşların Gazze’de fakirlikle işsizliğin artmasına neden olduğunu hatırlattı.

Gazze’de kişi başına düşen günlük gelirin iki dolar olduğunu ve bunun oldukça düşük bir rakam olduğuna dikkat çeken El-Hudari, bir milyondan fazla insanın UNRWA ve diğer kuruluşların yardımlarıyla geçindiklerini kaydetti.

El-Hudari, kuşatma nedeniyle Gazze’de durumun felaket boyutuna ulaştığını, çözümün ise ekonominin nefes alması, sanayi ve inşaatın harekete geçmesi için kuşatmayı tamamen kaldırmada olduğunu söyledi.
fiem

Yorumlar