Filistinli Gruplar: "Tek Bir Karış Topraktan Dahi Taviz Verilemez"

Filistinli direniş grupları liderleri, direniş seçeneğine bağlı olduklarını bildirerek, Filistin halkının haklarından ve sabitelerinden taviz verilmeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 3686 Tarih: 02 Haziran 2016 14:19
Filistinli Gruplar:

Filistin topraklarının tamamının İslami vakıf olduğunu ve tek bir karışından dahi taviz verilemeyeceğini ifade eden liderler, Kudüs'ün İslam ümmetinin birliğinin ve uygarlığının simgesi olduğunu belirtti.

İşgal güçlerinin 5 Haziran 1967'de Batı Yaka'yı ve Gazze Şeridi'ni işgal etmesinin (En-Nekse) 49'uncu yıldönümü vesilesiyle Milli ve İslami İlişkiler Komitesi bugün (2 Haziran Perşembe) Gazze'de El-Ahrar Hareketi binasında bir panel düzenledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail Rıdvan, panelde yaptığı konuşmada, mültecilerin dönüş hakkının pazarlık konusu edilemeyeceğini ve bu haktan kimsenin taviz verme yetkisinin olmadığını söyledi.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ahmed El-Müdellel de intifadanın işgalcilere Filistin topraklarında yer olmadığını vurguladığını ifade etti.

El-Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Halid Ebu Hilal ise ümmetin Filistin davasından başka sorunlarla meşgul olmasının işgalciyi Filistin halkına yönelik cinayetlerini sürdürmeye teşvik ettiğine işaret etti.

fiem

Yorumlar