İşgal Rejimi 6 Kudüslüyü Sınır Dışı Etti

Siyonist işgal yönetimi İçişleri Bakanlığı ile Cezaevleri İdaresi, İç Güvenlik Bakanının Filistinli genç Faysal Ebu Hudayr (33) ile 5 kişiyi daha Kudüs’ün Şufat Mülteci Kampından Amerika’ya sürgün etme kararını bugün hayata geçirerek gençleri sınır dışı etti.  

Görüntülenme: 1108 Tarih: 03 Haziran 2016 01:51
İşgal Rejimi 6 Kudüslüyü Sınır Dışı Etti

Telefonla bilgi veren Ebu Hudayr, işgal güçlerinin kendisini En-Nakab çölündeki cezaevinden alıp havaalanına getirdiklerini, akşam saat beş uçağıyla gideceğini söylemelerine rağmen, ancak ertesi sabah saat altıda gidebileceğini söyledi.

Kendisiyle birlikte beş kişinin daha olduğunu belirten Ebu Hudayr, her birinin ailesiyle bir kez konuşmasına izin verildiğini kaydetti.

Amerika vatandaşı olan Kerim Ebu Hudayr 1983 Amerika doğumlu. Amcasının kızıyla evlenmek için ilk defa Şufat’a gelmişti.

28 Ağustos 2015 tarihinde kampa gelen Ebu Hudayr 1 Eylül 2015 tarihinde nişan töreni yaptı. Ancak 5 Eylül 2015 tarihinde gözaltına alınırken direnme, sınır muhafızlarından birine saldırma ve izinsiz gösterilere katılma gerekçesiyle tutuklandı ve dokuz ay zindanda kaldı.

Siyonist işgal rejiminin şehit Fadi Alun’un cenazesine katıldığı için sınır dışı etme kararına tepki gösteren Ebu Hudayr, dışarıda evlenmek zorunda kalacağını, ancak Allah’ın izniyle geri kalan ömrünü geçirmek için Kudüs’e gelip yerleşeceğini ifade etti.

İşgal rejimi Ebu Hudayr’ın ailesi ile havaalanında sadece beş dakika görüşmesine izin verdi.

fiem

Yorumlar