Barışçıl Gösterilere Saldıran İşgal Güçleri 3 Kişiyi Yaraladı

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Kalkiliya şehrine bağlı Kefer Kaddum köyünde yapılan barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçleri iki kişiyi gerçek mermilerle yaralarken, Gazze’nin doğusunda bulunan Şucaiyye Mahallesinde de bir kişiyi yaraladılar.  

Görüntülenme: 1050 Tarih: 03 Haziran 2016 17:55
Barışçıl Gösterilere Saldıran İşgal Güçleri 3 Kişiyi Yaraladı

Bugünkü çatışmalarla ilgili açıklama yapan Kefer Kaddum’daki Halk Direniş Koordinatörü Murad Şitivi, bugün (3 Haziran) Cuma namazından sonra ırkçı ayırım duvarı ile Yahudi yerleşim birimlerine karşı yapılan barışçıl gösterilere müdahale etmek için köye gelen işgal askerlerinin gerçek mermi, plastik mermi, ses ve gaz bombaları kullanmaları sonucu Asıf ve Umran adlı iki kardeşin ayaklarından yaralandıklarını belirterek, onlarca kişinin de atılan gazlardan etkilendiğini söyledi.

Şitivi yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin gençleri dağıtmak ve köy halkını cezalandırmak için evlerin içine bile kötü kokan sular sıktığını ifade etti.

Diğer taraftan Gazze sınırındaki Nahil Uz bölgesinde mevzilenen işgal güçlerinin, Şucaiyye Mahallesinde toplanan gençlere ateş açmaları sonucu bir kişinin yaralandığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka’da Filistinlilere saldırmasını ve Mescidi Aksa’nın basılmasını protesto etmek için Gazzeli gençler her hafta Cuma namazından sonra sınıra yakın noktalarda buluşup gösteri yapıyorlar.

fiem

Yorumlar