Danimarka’da Gazze Halkıyla Dayanışma Eylemi

Danimarka-Filistin Forumu ile Danimarka’daki Filistinli Gençler Topluluğu, kuşatma altındaki Gazze halkıyla dayanışma eylemi gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 1474 Tarih: 05 Haziran 2016 11:28
Danimarka’da Gazze Halkıyla Dayanışma Eylemi

Arhus şehrinin en işlek caddesinde düzenlenen eyleme katılanlar kuşatmanın kaldırılmasını isteyen, uluslararası camianın Gazze halkının gıda ve ilaç yokluğu nedeniyle çektiği sıkıntılara duyarsız kalmasını kınayan dövizler taşıdı.

Danimarka’da yapılan eylem, Dünya Kuşatmayı Kırma Girişimi ile Avrupa Kuşatmayı Kırma Girişimi'nin Gazze üzerindeki kuşatmayı kırmak için başlattıkları “Kuşatmayı Kırma Haftası” faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildi.

Yoldan geçen ve eylemi merak eden bazı Danimarkalıların Gazze, kuşatma, işgal altındaki Filistin topraklarıyla ilgili soru sorup bilgi edindikleri, bilgi aldıktan sonra eyleme iştirak edip Filistin halkının yanında olduklarını ifade ettikleri görüldü.

10 yılıdır Siyonist rejimiyle onunla birlikte hareket eden Mısır, Avrupa ve Amerika ablukası altında insanlık dramı yaşayan Gazze halkı bu sıkıntılar içinde dayatılan üç savaş gördü. 

fiem

Yorumlar