Ebu Merzuk: "İşgalciyle Ne Sıcak Ne de Soğuk Barış Olur

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Mısır devlet başkanı Abdulfettah Sisi’nin Asyut şehrinde işgal rejimiyle barış sınırını genişletme çağrısını eleştirdi.  

Görüntülenme: 1496 Tarih: 05 Haziran 2016 04:25
Ebu Merzuk:

El-Cezire’nin kendisiyle yaptığı röportajda Ebu Merzuk, “Mısır liderine şunu söylemek istiyoruz: İsrail ile ne soğuk ne de sıcak; hiçbir şekilde barış olmayacaktır” dedi.

Ebu Merzuk konuşmasında gaspçı ve her gün fanatikleri artan bir sağcı güruhla barış isteyenleri de sert dille eleştirerek, İsrail ile barış konusunda Arap ülkelerinin yaptıkları çağrı ve girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığını ve kimsede yankı bulmadığını söyledi.

Sisi’nin Hamas ve Fetih arasındaki uzlaşı için ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söylemesini memnuniyetle karşıladıklarını hatırlatan Ebu Merzuk, ancak kendilerinin işgal rejimiyle sıcak bir barış için atılacak adımları hoş karşılamadıklarını kaydetti.

Kahire ile ilişkilerine de değinen Ebu Merzuk, “Kahire bizden Müslüman Kardeşler'den ayrılmamızı talep etmedi. Hamas hareketi Filistin ulusal özgürlük hareketidir. Hamas'ın kararları, kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından alınmaktadır. 

fiem

Yorumlar