Avrupa’da Gazze Üzerindeki Kuşatmayı Kaldırma Etkinlikleri Devam Ediyor

Avrupa kıtasında Filistin için çalışan 25 kuruluş, Dünya Gazze Kuşatmasına Kaldırma Haftası kapsamında faaliyetlerine başladı.  

Görüntülenme: 1628 Tarih: 05 Haziran 2016 18:54
Avrupa’da Gazze Üzerindeki Kuşatmayı Kaldırma Etkinlikleri Devam Ediyor

Gazze Kuşatmasını Kaldırmak İçin Avrupa Girişimi sözcüsü Hamis (Khamis) Kurt, haftalık etkinlikler için çalışmaları bitirdiklerini belirterek, Gazze halkının yaşadığı sıkıntılar konusunda Avrupa insanını bilinçlendirme açısından etkinliklerin son derece önemli olduğuna işaret etti.

Kurt, bu faaliyetlerin genelde Filistinlilere, özelde ise Gazzelilere yönelik cinayetlerini örten işgalcinin maskesini düşürmede etkin rol oynadığını söyledi.

Bugün başlayan bir haftalık etkinliklerin Almanya’nın Berlin, Hamburg, Stuttgart ve Dortmund’da; İsveç’te Stockholm, Visby, Helsingborg ve Malmö’da; Fransa’nın Paris ve Lyon şehirlerinde; İrlanda'nın Dublin şehrinde; Avusturya’nın Viyana şehrinde; Yunanistan’ın başkenti Atina’da; İtalya’nın Cenova şehrinde, İspanya’nın Madrid şehriyle Hollanda’nın Amsterdam şehrinde düzenlenmesi bekleniyor.

Diğer taraftan Almanya’daki Filistin Topluluğu Başkanı Suheyl Ebu Şemmale genelde Avrupa’da özelde ise Almanya’daki Filistinlilerin kuşatma altındaki Gazze halkının yaşadığı sıkıntıları kamuoyuna duyurma noktasında yaptıkları çabaları takdir ettiklerini söyledi.
fiem

Yorumlar