BM'nin Yardımları Kısması Nablus’ta Protesto Edildi

Yüzlerce Filistinli, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın mülteci kamplarındaki hizmetlerini kısma kararını protesto etmek için Nablus’ta gösteri yaptı.  

Görüntülenme: 1121 Tarih: 05 Haziran 2016 04:54
BM'nin  Yardımları Kısması Nablus’ta Protesto Edildi

Mülteci kamplarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve grupların çağrısı üzerine yapılan eyleme Nablus’taki gruplarla sivil toplum kuruluşları temsilcileri yanında, toplumun önde gelen şahsiyetleri ve kalabalık bir halk kitlesi iştirak etti.

Filistin mülteci kamplarında faaliyet gösteren Halka Hizmet Komisyonları sözcüsü Hüsnü Avde yaptığı açıklamada, UNRWA’nın kendisine tevdi edilen hizmetleri sürekli aksattığını ve azalttığını, halbuki asıl görevinin bulundukları yerlerde Filistinli mültecilere hizmet olduğunu hatırlattı.

Avde yaptığı açıklamada, UNRWA’yı Filistinli mültecilerin hak ve hukukunu hedef alan politikalara alet olmaması konusunda uyararak, “UNRWA’nın sağlık, eğitim ve diğer alanlarda yaptığı kısıtlamalar toplu cezalandırmadan başka bir şey değil. Bu cezalandırma, işgalcinin Filistin davasını yok etme politikalarıyla örtüşüyor” dedi.
UNRWA’nın aldığı kararların arkasındaki gerekçelerin yersiz ve boş olduğuna dikkat çeken Avde, örgütün bu konuda aldığı kararların ve yaptığı icraatların siyasi olduğunu ve sadece işgal rejimine hizmet ettiğini ifade etti.

UNRWA en son eğitim ve sağlık dahil bir kısım hizmetlerini Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan kamplarda azaltma kararı aldı. Karar Filistinli gruplar kadar mülteciler tarafından da tepkiyle karşılandı.

fiem

Yorumlar