Siyonist Rejim Geçen Hafta 35 Filistinlinin Filistin Dışına Çıkmasını Engelledi

Siyonist işgal rejimi, Batı Yaka’dan çıkarak El-Kerame sınır kapısından Ürdün’e geçmek isteyen Filistinlilerden 35 kişinin dışarı çıkmalarına güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.  

Görüntülenme: 1038 Tarih: 05 Haziran 2016 19:42
Siyonist Rejim Geçen Hafta 35 Filistinlinin Filistin Dışına Çıkmasını Engelledi

Filistin polisi adına Ramallah’ta yapılan açıklamada, işgal rejiminin geçen hafta 35 Filistinliyi El-Kerame kapısından güvenlik nedeniyle geri çevirdiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada ayrıca geçen hafta içinde 40 bin kişinin çıkış yaptığı El-Kerame Kapısı’nın çok yoğun olduğu belirtildi.

Siyonist işgal rejimi Filistin topraklarını işgal ettikten sonra Ürdün sınırında Amman’a 55 km uzaklıkta kendi ifadesiyle Nebi Kapısı, Filistinlilerin ifadesiyle Kral Hüseyin Köprüsü veya El-Kerame Kapısı adıyla bir kapı açtı. 

Batı Yaka halkı yurt dışına çıkmak için bu kapıyı kullanıyor. Sınırı elinde bulunduran işgal rejimi, güvenlik bahanesiyle istediği şahısların çıkışını engelliyor.

İşgal rejimi inşa ettiği Şeyh Hüseyin Kapısı'nı ise ticari geçişlere ayırdı ve daha sonra Yahudilerle, turist ve İsrail kimliği taşıyan şahısların geçişine de açtı.

fiem

Yorumlar