Siyonist Yerleşimciler Askerlerin Himayesinde El-Halil’in Eski Belde Semtini Bastı

Filistin halkını rahatsız eden, rahatını ve huzurunu kaçıran, fırsat buldukça da malına ve mülküne zarar veren Siyonist yerleşimcilerden bir grup, işgal askerlerinin himayesinde El-Halil şehrinin Eski Belde semtine baskın yaptı.  

Görüntülenme: 937 Tarih: 05 Haziran 2016 01:29
Siyonist Yerleşimciler Askerlerin Himayesinde El-Halil’in Eski Belde Semtini Bastı

Görgü şahitlerinin verdiği bilgiye göre, bugün (04 Haziran Cumartesi) El-Halil şehrinin Eski Belde semtine işgal askerlerinin yoğun güvenlik önlemleri arasında giren bir grup Siyonist yerleşimci, çarşıda gezerek Filistinliler aleyhinde sloganlar attı.

Siyonist yerleşimciler her hafta Cumartesi günü işgal askerlerinin himayesinde El-Halil'in Eski Belde semtine baskın düzenliyor. Askerlerin güvenlik önlemleri nedeniyle Filistinliler sıkıntılar yaşarken, işgal askerleri Filistinlilerin yerleşimcilerle temaslarını engelliyor.

Kudüs gibi El-Halil şehri de hem işgal rejiminin hem de yerleşimcilerin hedefinde. İbrahim El-Halil Camii defalarca fanatik Yahudilerin saldırısına uğrarken, işgal rejimi de camiyi zaman ve mekan olarak ikiye böldü. Bununla yetinmeyen işgal rejimi ezanın okunmasına müdahale etmekte, Müslümanların camiye girmelerini sınırlandırmaktadır. 

fiem

Yorumlar