Ebu Merzuk Lübnanlı Yetkililerle Görüştü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Lübnanlı üst düzey güvenlik yetkilileriyle Filistin davasıyla ilgili gelişmeleri ele aldı.  

Görüntülenme: 1140 Tarih: 05 Haziran 2016 18:11
Ebu Merzuk  Lübnanlı Yetkililerle Görüştü

Hamas Hareketi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ebu Merzuk başkanlığındaki heyetin Lübnan Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim ile Filistin uzlaşısı, Lübnan'daki Filistinli mülteci kamplarının durumu ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın hizmetlerinde kısıtlamaya gitmesinin yol açtığı krizi görüştüğü bildirildi.

Hamas heyetinin ayrıca Lübnan Ordu İstihbaratı Direktörü General Kemil Zahir ile Savunma Bakanlığı'ndaki ofisinde bir araya geldiği ve görüşmede Filistin'deki genel durum ile Lübnan'daki Filistin mülteci kamplarının sorunlarının ele alındığı ifade edildi.

Hamas lideri Musa Ebu Merzuk'un her iki görüşmede de hareketin Filistin mülteci kamplarında ve çevresinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasına, Filistinliler ile Lübnanlılar arasında kardeşliğin güçlenmesine önem verdiğini söylediği kaydedildi.

fiem

Yorumlar