Abbas Yönetimi Güvenlik Birimleri Nablus'ta Gösteriye Müdahale Etti

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri, dün (4 Haziran Cumartesi) ikindi saatlerinde Nablus'un "Yusuf'un Kabri" bölgesinde iki gün önce işgal askerlerinin yaraladığı bir gencin şehit olduğu haberini duyan öfkeli Filistinlilerin protesto gösterisine müdahale etti.  

Görüntülenme: 1065 Tarih: 05 Haziran 2016 21:33
Abbas Yönetimi Güvenlik Birimleri Nablus'ta Gösteriye Müdahale Etti

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, onlarca genç bölgedeki Amman Caddesi ile Kudüs Caddesi'ni otomobil lastikleri yakarak kapattıktan sonra baskın için Yahudilerin kutsal kabul ettiği "Yusuf'un Kabri"ne yöneldi.

Kabrin çevresini koruyan Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Filistinli gençlere saldırdığı ve dağılmalarını sağlamak için göz yaşartıcı bomba attığı, gençlere karşı bölgeye ek kuvvet sevk edildiği ifade edildi.

Cuma günü sabah erken saatlerde "Yusuf'un Kabri" bölgesine baskın düzenleyen yüzlerce Yahudi yerleşimciyi koruyan işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşanmış ve 20 yaşındaki Cemal Muravvıh Duveykat işgal askerlerinin kurşunlarıyla yaralanmıştı.

Bu arada, Filistin Sağlık Bakanlığı, Duveykat'ın şehit olduğu haberinin asılsız olduğunu, durumu ciddiyetini koruyan Filistinli gencin 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında bulunan bir hastaneye nakledildiğini açıkladı.

fiem

Yorumlar