Bu Zillet Bize Yeter: Siyonistler Kudüs'ün İşgalini Kutluyor

Siyonistler, bugün işgal altındaki topraklarda bilhassa da Kudüs'te Kudüs'ün işgal edilişinin 49. yılını kutluyorlar. 

Görüntülenme: 1617 Tarih: 06 Haziran 2016 03:20
Bu Zillet Bize Yeter: Siyonistler Kudüs'ün İşgalini Kutluyor

Siyonist rejim parlamentosu, Ramazan ayına 1 gün kala her türlü provokasyona ortam hazırlayacak şekilde Kudüs'ün işgalinin 49. yılı kutlamaları çerçevesinde işgal çetelerini oluşturan yerleşimciler için çeşitli etkinlikleri bu kez bizzat organize ediyor. Etkinlikler çerçevesinde Filistinlilerin oturduğu "Müslüman Mahallesinden" geçişin de yapılacağı bir yürüyüş düzenleniyor. 

Siyonist rejim başbakanı Netanyahu, önceki gün İsrail Parlamentosundaki (Knesset) konuşmasında, Kudüs'ün varlık yokluk meselesi olduğunu vurgulayarak 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı ile işgal ettikleri Doğu Kudüs'ten asla taviz vermeyeceklerini ve geri çekilmeyeceklerini söyledi.

Filistin uzlaşı yönetimi başbakanı Rami Hamdallah ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada işgal yönetimi yetkililerinin kurdukları süslü cümleler ile geçmişin karanlık yüzünü asla unutturamayacaklarını ve tüm dünyanın Kudüs'ün Yahudileştirilme ve işgal projelerinin devam ettiğinin farkında olduğunu vurguladı. 

Yapılan son araştırmalara göre Kudüs'te yaşayan Siyonist yerleşimci sayısının geçen yıla oranla %24 oranında arttığı belirlendi. 

Öte yandan Siyonist rejim parlamentosu, Kudüs'ün işgalini ve Altı Gün savaşını anlatan ulusal bir müze yapılması için Siyonist savaş bakanı Avigdor Lieberman'ın talimatıyla harekete geçti.

Siyonist rejim ordusunun aynı zamanda Ramazan ayının başlangıcına denk gelen Kudüs'ün işgalinin kutlandığı gün, "şehir savaşı tatbikatı" niyetiyle askeri bir tatbikat başlatması ise dikkat çekti. Siyonist rejimin geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Gazze'deki direniş gruplarına saldırdığı biliniyor. Türlü provokasyonlara ortam hazırlayan Siyonist rejimde aşırı sağcı Avigdor Lieberman'ın savaş bakanı olarak göreve getirilmesi de yeni bir savaşa hazırlık olarak yorumlanmıştı.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar