Siyonist Yönetim Filistin Medyasını Baskı Altında Tutuyor

Filistin Kalkınma ve Basın Özgürlüğü Merkezi "Meda", işgal güçlerinin Filistin'de Mayıs ayında basın özgürlüğüne yönelik 17 ihlal gerçekleştirdiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1098 Tarih: 07 Haziran 2016 14:23
Siyonist Yönetim Filistin Medyasını Baskı Altında Tutuyor

Meda Merkezi bugün (7 Haziran Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Nisan ayına oranla Filistin'de basın özgürlüğüne yönelik ihlallerde azalma görüldüğünü söyledi.

Raporda, Mayıs ayında Filistinli beş gazetecinin plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombasıyla yaralandığı, iki gazeteciye işgal mahkemelerinin hapis cezası verdiği, bir gazetecinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Raporda ayrıca işgal güçlerinin geçen ay iki gazetecinin görevlerini yapmalarına ve olayları takip etmelerine izin vermediği, dört gazeteciyi ifade vermeye çağırdığı, bir gazetecinin ülke dışına çıkmasını engellediği ve çekilen görüntülere el koyduğu bildirildi.

Bu arada işgal zindanlarında halen 20'den fazla esir gazeteci bulunduğu, bazılarının mahkûmiyet süresini veya idari hapis cezasını tamamlamayı ve bazılarının da hakkında açılan davanın sonuçlanmasını beklediği ifade edildi.

fiem

Yorumlar