Netanyahu Rusları Yanına Çekmek İstiyor

İsrail basını Netanyahu’nun Rusya’ya bu gün gerçekleştirdiği ziyaretin konusu ve amacı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Görüntülenme: 1646 Tarih: 07 Haziran 2016 17:50
Netanyahu Rusları Yanına Çekmek İstiyor

Siyonist Rejim güvenlik kaynaklarına bağlı Daily Telegraf Gazetesi özel bir raporunda; Netanyahu’nun Tel Aviv’i, Washington ve Moskova’nın Suriye’deki IŞİD teröristlerine karşı askeri işbirliğine katmaya çalıştığını iddia etti.

Daily Telegraf Gazetesi, Netanyahu’nun bu konun yanı sıra Rusya’yı, Filistinlilerle uzlaşma müzakerelerine katarak çözüme ve barış anlaşmasına dayalı iki devlet oluşması için onlara önemli görevler vermek istediğini belirtti.

Bu Gazete, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaları sonlandırmak için Paris’te düzenlenen barış toplantısına katılmamasının nedeninin, Netanyahu’nun Moskova için düşündüğü bu önemli rolden kaynaklandığını belirtti.

Daily Telegraf Gazetesi, Paris Barış Toplantısı düzenlenmeden önce Cuma günü Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov’un, Siyonist Rejim Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın Siyonistlerin Batı Şeria’da yerleşim alanları sorunun çözümüne ilişkin planına benzer bir planı sunduğunu ifade etti.

Bu planda; Arapların büyük bir nüfusa sahip olduğu Filistin’in işgal edilen topraklarının onlara geri verilmesi ve bunun karşılığında da Batı Şeria’daki Yahudi bölgelerinde, İsrail’in egemenliğinin resmi olarak tanınması önerilmişti.

Bu ziyaret, geçtiğimiz bu bir yıl içerisinde Siyonist Rejim Başbakanının, Putin ile görüşmek için Rusya’ya dördüncü ziyareti. Bu ziyaretlerde yapılan görüşmelerde, Suriye krizi ve Filistin-İsrail arasındaki çatışmalar üzerinde durulmuştu.

fiem

Yorumlar