Anadolu Öğrenci Birliği “Bitmeyen Sevda Kudüs” Programı Düzenledi

Anadolu Öğrenci Birliği 4 Haziran Cumartesi günü Ülfet-Der Merve Algan konferans salonunda Adana’da bayanlara yönelik olarak “Bitmeyen Sevda Kudüs” programı düzenledi. 

Görüntülenme: 3091 Tarih: 07 Haziran 2016 09:24
Anadolu Öğrenci Birliği “Bitmeyen Sevda Kudüs” Programı Düzenledi

Programın açılış konuşmasını Hatice Atasoy yaptı. Konuşmasında Kudüs davasının önemine değindi. Programda Filistin ile ilgili Şiirler okundu. Ezgiler söylendi. Adanalı bayanların yoğun bir ilgi gösterdiği programda sorduk söylediler bölümüne, Gazi Kılıçparlar, Ramazan Deveci, Mehmet Deveci, Vedat Kahyalar, Mehmet Ökkeş Evren, Çoşkun Horuz‘un Kudüs ile ilgili değerlendirmeleri okundu. Nuri Pakdil Kudüs ile ilgili bir videoyla programa renk kattı.

Bitmeyen Sevdamız Kudüs" programının Konuşmacısı Filistin'li Tagrit Mossa'ya idi. Mossa’nın konuşması Saliha Bakıcı tarafından  tercümede  edildi.

Filistin'li Tagrit Mossa konuşmasında şunları söyledi;

Bugün sizlere içi vatan sevgisiyle dolu kelimelerle sesleneceğim.

Aziz vatanım Filistin'den bir avuç toprak istiyorum ki onu benim, eşimin, ve çocuklarımın kabrimize savursunlar. Ki ben onunla kendimi vatanımın bağrında hissedeyim.

Filistin..

Ümmetin bağrında kanayan bir yaradır. Orda hala masumlar öldürülmeye devam ediyor. ...

Benim hikayem dedem 48'de teknelerle Filistin'den hicret ettiğinde başladı. Yahudi tehdidi.. Ya ölüm, ya da tekneler.. Bugün nasıl da düne ne benziyor. Şimdi de Suriye'de Suriyeli ve Filistinli kardeşlerim aynı trajediyi yaşıyorlar. Benim ailem Filistin’den çıkıp Lübnan'a sığındılar. Fakirliğin, insan hayatının sınırlarını zorlayan, meşakkatlerini mülteci kamplarında yaşadılar. Ancak "Acı, umudu doğurur" du.. Ve bugün biz vatanımıza dönmekte ki ısrarlı talebimizi daha gür bir sesle haykırıyoruz. İşte biz.. Burada, Türkiye de mülteci olmanın zorluklarını yaşıyoruz. Bizim için her şey kısıtlı.. Oysa biz burada yaşamıyor muyuz? Mülteci olmamız neyi değiştirir? Evsizlik, fakirlik, çalışma hakları ve imkânlarımızın kısıtlı olması hayatı bize ne kadar da zor kılıyor. Eğer mülteci iseniz bir yerden bir yere gitmek için izin almak zorundasınız. Ülke dışına ise asla çıkamazsınız. Türkiye hükümetinden bizim sıkıntılarımıza çözüm olacak kanuni girişimleri bekliyoruz.

Kardeşlerim Filistin direnişi devam ediyor. Gazze şiddetli ambargo altında. Ve Mescidi Aksa siyonist israillilerin kuşatması altında. Aksa, zincirini kıracak yiğitleri bekliyor. Filistin, sizden maddi ve manevi destek bekliyor. Tarih, ecdadımız Osmanlı'nın Filistin topraklarından "bir parça bile" vermeyişine şahididir. Yahudi, yalan söylemeye doymuyor. Hakikati gizleyerek Mescidi Aksa’yı bölmek istiyor. Ancak heyhat ki bunu asla başaramayacaklar. İşte sizler.. Sizler ki Sultan Abdulhamid'in torunlarısınız. Ecdadınız, Kostantiniyye’yi fethetti. Torunları da Filistini fethedecek inşallah. Son olarak; Filistin halkı temiz kanlarıyla Filistin topraklarını ve sularını sulayan Mavi Marmara şehirlerini unutmayacak. Kanımız bir, dinimiz bir, acımız ve zafer duamız birdir.

 

Sözlerime Peygamberin (s a) Mekke’den ayrılırken söylediği sözden mülhem, şu cümlelerimle son veriyorum; VALLAHİ EY FİLİSTİN! SEN ALLAH'IN ARZINDA BANA EN SEVİMLİ TOPRAKSIN. BU ZALİMLER BENİ SENDEN ÇIKARMASALARDI BEN ASLA SENDEN ÇIKMAZDIM..

 

ekrangazetesi

Yorumlar