Abbas Yönetimi Güvenlik Güçleri Yanlışlıkla Bir Genci Öldürdü

Cenin kentinin batısındaki Es-Seyletu'l-Harisiyye beldesi sakinlerinden bir genç, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin kurşunuyla can verdi.  

Görüntülenme: 1307 Tarih: 08 Haziran 2016 07:51
Abbas Yönetimi Güvenlik Güçleri Yanlışlıkla Bir Genci Öldürdü

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, güvenlik birimleri aranan bazı kişilerin evlerine doğru ateş açtı ve bu sırada kurşunlardan biri 19 yaşındaki Adil Nasr Faris Beşir Ceradat'a isabet etti.

Filistinli gencin arananlar arasında olmadığını ve kaza kurşunuyla olay yerinde can verdiğini belirten kaynaklar, tüm çabalara rağmen gencin kurtarılamadığını ve beldede güvenlik birimlerine yönelik büyük bir öfke olduğunu söyledi.

Bu arada, Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Adil Ceradat'ın arananlar arasında bulunmadığını ve yanlışlıkla öldürüldüğünü itiraf ederken, Cenin Valisi İbrahim Ramazan'ın da olayın soruşturulması için komite kurulması emrini verdiği belirtildi.

Ceradat ailesinden görgü tanıkları da Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptıkları açıklamalarda, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin her gün sabah erken saatlerde ailenin evlerine baskın düzenlediğini söyledi.

fiem

Yorumlar