Fransa Siyonist İsrail'i Uyardı

Tel Aviv'deki saldırı sonrası Siyonist rejim tarafından alınan tedbirlere ABD'den sonra Fransa'dan da tepki geldi. 

Görüntülenme: 1240 Tarih: 11 Haziran 2016 00:04
Fransa Siyonist İsrail'i Uyardı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Filistinlilere yönelik izin iptalinin gerginliği artırabileceği uyarısında bulundu.
 
Bakan Ayrault, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katıldığı bakanlar düzeyindeki 'Barışı Koruma Operasyonları Kapsamında Sivillerin Korunması'konulu toplantıda, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.
 
Ayrault, İsrail otoriteleri tarafından Filistinlilere yönelik on binlerce giriş izninin iptal edilmesinin gerginliği tırmandırabileceği uyarsında bulundu.
 
Paris'te 3 Haziran'da yapılan ve Filistin ile İsrail arasında müzakere sürecini tekrar canlandırmayı amaçlayan Ortadoğu barış müzakerelerine de değinen Ayrault, müzakerelere dönüş konusunda elverişli koşulların yaratılması için uluslararası toplum tarafından siyasi bir inisiyatifin gösterilmesi gerektiğinin önemi üzerinde durdu.
 
Tel Aviv'de düzenlenen silahlı saldırı sonrası ramazan ayı nedeniyle Filistinlilere verilen izin ve kolaylıkların dondurulduğunu duyuran İsrail'in yerleşim yerleri planının durdurulması çağrısında da bulunan Fransa Dışiişleri Bakanı Ayrault, bunun devam etmesini 'ciddi provokasyon' olarak değerlendirdi.
 
Ayrault, Şubat 2017'de Paris'te silahlı çatışmalarda çocukların korunması konusunda bir konferans gerçekleşeceğini bildirerek, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Fransa ile veto hakkı bulunan diğer BMGK üyeleri ABD, Rusya, Çin ve İngiltere'ye, yaptığı toplu katliam olaylarına karşı veto hakkını askıya almaları çağrısını yineledi.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar