Siyonist Medya Filistinli Gençlerin Yaptığı Eylemleri Tartışıyor

İşgal hükümeti eylemci gençlerin ailelerini cezalandırmaya yönelik bir dizi karar alırken, işgal rejimi medyası da Tel Aviv eylemini tartışmaya devam ediyor ve eylemin yeni saldırıların öncüsü olmasından korktuğunu dile getiriyor.  

Görüntülenme: 1284 Tarih: 12 Haziran 2016 17:45
Siyonist Medya Filistinli Gençlerin Yaptığı Eylemleri Tartışıyor

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, Filistinlilerin Tel Aviv eyleminden memnun olmadıklarını fakat eylemci gençlerinin eylemi neden gerçekleştirdiklerini anladıklarını iddia etti.

Gazete, Filistinlilerin Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde kendilerinin yaşadığı duyguları eylemden sonra Tel Aviv kenti sakinlerinin de hissetmeye başladığını düşündüklerini öne sürdü.

Gazetenin askeri uzmanı Amus Harel, Tel Aviv eyleminin tek başına eylem yapan yalnız kurtlar olgusunu unutturduğunu, Filistin sahasında hiçbir gruba üye olmayan ve İsrail'e daha çok zarar verecek yollar arayan gençlerden oluşan grupların gerçekleştirdiği eylemlerle yeni bir olgunun ortaya çıktığını ifade etti.

Tel Aviv eyleminin son on ayda İsrail lehine hiçbir gelişme olmadığının kanıtı olduğunu söyleyen Harel, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esir sayısında artış yaşandığını belirtti.

İsrailli uzman, esirlerden çoğunun hiçbir örgüte bağlı olmadığını ve İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın onları ileride kendi saflarına katmak için çalıştığını iddia etti.

fiem

Yorumlar